india is geweldig!!!! - Reisverslag uit Bombay, India van jelmervanstarkenburg - WaarBenJij.nu india is geweldig!!!! - Reisverslag uit Bombay, India van jelmervanstarkenburg - WaarBenJij.nu

india is geweldig!!!!

Door: jelmer

Blijf op de hoogte en volg

13 Februari 2008 | India, Bombay

Nog nooit ben ik in een land geweest waar alles zo puur is! En het is enorm divers, iedere 10 kilometer ziet er weer compleet anders uit. Een ding hebben ze wel gemeen, er zijn veel bergen. dus ik ben lekker aan het oefenen voor in Nepal en Tibet :P
Ik ben nu onderweg naar Goa, dat is 600 km zuidelijker dan Bombay. Daar is Kirsten bezig een vrijeschoolimpuls te geven aan een klein bestaand schooltje, dus ik ben erg benieuwd hoe dat daar is. En het is in ieder geval gezellig om met wat oude bekende een biertje te drinken :)

Maar India is zo verrassend en boeiend, er is zo veel te ervaren hier! Pas werd ik uitgenodigd om ergens te eten, en de eerste vraag die ze me stelde was: wat heb je allemaal gevoeld tijdens het fietsen vanuit Bombay? Nog nooit had iemand zo'n vraag aan me gesteld, maar ik denk wel dat het typerend voor India is. Er is hier veel te voelen. Sommige mensen zijn enorm wijs!
Het is soms wel lastig om te zien hoe arm de mensen zijn. In cambodja hadden de mensen ook vaak heel erg primitieve huisjes, maar hier heb je geregeld grote tentenkampen. Twee stokken omhoog en een zeiltje van 4m2 eroverheen en dat is het huis van de mensen. En dan misschien wel 100 van die tenten. Ze poepen soms gewoon op straat en soms op een appart veldje. Volgens mij moeten daar echt veel ziektes zijn, het ruikt er in ieder geval niet goed... TRIEST

De mensen hebben allemaal heel donkere ogen. De huidskleur verschilt wel, maar iedereen heeft donkere ogen. Dus ik kan me voorstellen dat als je een beetje bang bent voor deze cultuur dat je het een eng land vindt. Maar ik vind het geweldig, ze zijn heel gastvrij, vriendelijk, ze spreken redelijk engels, dus voor mij is het hier geweldig!

Op een of andere manier valt het niet mee om een hotel te vinden die niet te duur is en toch nog een beetje schoon. Dus daarom ben ik lekker aan het wildkamperen. Op een nacht na heb ik alle nachten in mn tentje gelegen en dat is heerlijk! Ik was me in een van de vele beekjes, eet heel voorzichtig en drink erg veel haha. Het is wel weer wennen deze temperatuur met bergen, maar ik geniet er volop van! Ik voel me zo rijk als ik zo puur met de natuur ben!

Tot slot wil ik er nog even voor zorgen dat geen van de lezers er ooit nog over denkt om naar de prostituees te gaan. In Thalland worden in het noorden van het land maagden gekocht voor 150 a 200 euro. Die moeten dan werken in de steden en worden iedere week getest op aids. Zodra ze het hebben, en die kans is vrij groot, want 15 a 20 mannen per dag is geen uitzondering (onveilige sex!!!!), dan kunnen ze niet meer werken in Thailand en gaan ze naar cambodja, daar hebben ze geen testen...
Hier in India worden de dames gestolen in Nepal (daar is de huid blanker) en moeten ze hier werken. Sex kost hier 25 dollar CENT!!! en een condoom kost 50 dollarcent, dus ook hier gebeurd alles weer onveilig. IEMAND NOG ZIN?!?!?!?!

Ik ga even wat fruit scoren en verder fietsen.

Liefs en een dikke knuffel

Jelmer

• 13 Februari 2008 - 07:48

Brechtje:

Wow, wat leuk dat je langs kirsten gaan zeg!
    India klinkt inderdaad als een land wat jou bijzonder goed ligt. Puur, open en gastvrij zijn ook woorden die bij JOU passen.
    Fietze en geniet van het gescoorde fruit.
    Kus Brecht

• 13 Februari 2008 - 08:23

Kim:

Haha, gelukkig ga je slechts fruit scoren en geen prostituee :P Klinkt echt heel erg... wat een leven moeten die vrouwen hebben :(
    Wel tof om te lezen dat je het zo enorm naar je zin heb in India! Geniet ervan, en ook van je bezoekje aan je vriendin. Lijkt me echt super tof om even onbepertk ervaringen te kunnen uitwisselen.

Doeii! Kim

• 13 Februari 2008 - 09:20

Petra:

Hoi lieve Jelmer,

Goed te lezen dat je zo geniet. Ondanks dat de cultuur je zo goed bevalt en je zo gastvrij word ontvangen, hoop ik dat je daar niet blijft! We missen je hier hoor.

KUS

• 13 Februari 2008 - 19:45

Sigurd:

eey broeder, ik zit nu bij sabien, en ik moest al je berichtjes verplicht lezen........ zal ik gewoon een pak condooms voor je kopen zodat sabinne die mee kan nemen?........

• 14 Februari 2008 - 08:50

Anja:

hallo lekkerding.
    dat denken al die meiden als ze jou voorbij zien fietsen .want een blondje valt wel op daar.geniet ervan .dat doen wij ook, maar dan van jou mailtjes
    heel veel liefs uit Rijnsburg

• 14 Februari 2008 - 13:03

Gerard ( Lisse ):

Pas je wel op vandaag. ' t is Valentijn.

• 16 Februari 2008 - 18:54

Daan En Natas:

hee vriend van mai ;)

Wat een verhalen! Echt te gek! Als we lezen wat je allemaal mee maakt zouden we zo overvliegen! Heerlijk avonturieren.. Hebben ze daar hondenfrikadellen?? :p haha of nog andere bijzondere dingen gegeten??
    Wat zijn de plannen voor de aankomende tijd??
    Hier gaat alles goed! 6 maart heb ik eindelijk mijn diploma uitreiking ;p jaja, het is er dan toch van gekomen! Een 8 voor mn scripte :P Dusse het is in het vervolg Drs. Halekor, klinkt goed he!?
    Ik (daan) ben lekker druk met werken en zachtjes aan zijn we een beetje op zoek naar een huisje :)
    We kijken uit naar je terugkomst om al je verhalen te horen!!

Geniet van alles wat je ziet en pas goed op jezelf!

DIkke knuf,

Daan en Natas

• 17 Februari 2008 - 18:48

Iris:

heej jelmer,

Ik ben weer bijgelezen..... zo fiets je alweer in India.... geweldig!!!
    ernstig die situatie met die prostituees. Hou jij t maar bij fietsen...
    geniet!

kusje iris

• 18 Februari 2008 - 17:00

Renee:

hey sexy man..
    baard nog wel laten staan hea?!
    sigurd durft hem niet meer te laten staan.. :p vind het erg sexy namelijk ;)

geweldige foto's mooie verhalen.. lijkt me een super ervaring.. ben erg jaloers :D

Hard fietsen.. dan zie ik je met Speelland,, vooral geen tijd nemen voor de hoeren,, dan haal je speelland nooit!!

enjoy!!!
    liefs von mir

• 20 Februari 2008 - 11:32

Tessa En Roy:

Hey Jelmer,

wat een verhalen! Hoeveel kilometers heb je al gefietst en hoeveel buitenbanden versleten? Fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt daar en zoveel mooie dingen meemaakt en ziet! 25 Cent voor een prostituee is inderdaad niet duur, maar met 50 cent voor een condoom toch weer stevig aan de prijs. Ben je ondertussen al bijna in Goa? Veel plezier daar en we zien je nieuwe verhalen vanzelf weer verschijnen!

Tessa en Roy

• 21 Februari 2008 - 10:46

Willem En Alie:

Ha die Jelmer.
    Wij zijn weer thuis en genieten van jou stukjes. Wie veel reist heeft veel te vertellen en dat is te horen. Geweldig dat je nu in India zit.
    Pas goed op je zelf dat hebben wij ook gedaan.
    Een stevige knuffel van ons