Fietsen door een oven
Door: jelmer
27 Maart 2008 | India, Rāo
hallo hallo,
Nadat ik anderhalve week heb geprobeerd om Aurangabad te verlaten is het eindelijk gelukt. Totaal ben ik 17 dagen gebleven en dat zorgt ervoor dat ik nu bijna gebakken word als ik aan het fietsen ben. Ik heb namelijk besloten om toch maar te gaan fietsen richting nepal (of naar het echte noorden van India waar ik kan snowboarden...) Maar de zomer is hier aardig begonnnen en dat betekenend dat het hier ruim 45 gr. kan worden. Dus ik heb bij tijden nu al het gevoel dat ik in een sauna aan het fietsen ben :P
In de tijd dat ik in aurangabad was ben ik nog even terug geweest naar die grotten, maar nu met fluit. Er was daar een soort kerkje uitgehakt, en daar wilde ik graag gaan fluiten. Dus ik had gewacht totdat iedereen weg was en was lekker gaan zitten fluiten met mn rug tegen een pilaar aan. Na een tijdje hoorde ik wel dat er iemand binnenkwam, maar ik dacht oogjes dicht en lekker doorfluiten maar. Na een tijdje deed ik mn ogen weer open en zat er echt een man of 20 op de grond te luisteren, geweldig!!!
Dus de rest van de dag werd ik daar steeds aangesproken door mensen die me bedankte voor m'n gefluit :)
Verder heb ik sab en marinka mogen helpen met 2 van hun onderzoeksdagen. Ik zal niet te ver ingaan op hun onderzoek, maar het kwam er op neer dat er per dag ongeveer 50 kinderen met verzorgers door een heel traject geloodst moesten worden. En ik mocht er voor zorgen dat dat een beetje goed bleef lopen terwijl S & M druk aan het meten, wegen enz. waren. Errrrg tof om te doen. Met name de eerste dag waren het voornamelijk HIV-besmette kinderen die er waren, en ik vond ze er zo wijs uitzien! Ik heb het niet helemaal kunnen pakken wat ik zag, maar het was erg indrukwekkend!!!
Nu slaap ik weer onder de brug en was ik me weer bij de pompen of riviertjes die ik tegen kom. Wel weer even wennen moet ik zeggen, want met deze temperaturen is een zwembad toch ook wel erg lekker om in te duiken...
In aurangabad hebben we ook de Tai Mahal op schaal gezien. Hij staat daar 7x kleiner dan dat hij in werkelijkheid is. Ik ben nu onderweg naar DE ECHTE :)in Agra
Toen ik in Hampi was heb ik nog wel een grappig avontuur meegemaakt, wat ik jullie nog helemaal niet heb verteld.
De meeste van jullie zullen wel weten dat de koeien hier heilig zijn en dus ook gewoon over straat lopen. IETS minder bekend is dat ook de stieren gewoon over straat lopen. Ik zat nog half ziek op straat een beetje voor me uit te kijken en ontdekte ineens dat die ene koe wel een erg rare en lange uier had. En voor ik het in de gaten had trok die stier met geheven zwaard ten strijde om er voor te zorgen dat de koeien in ieder geval geen HEILIGE MAAGDEN meer waren.
Alle koeien sloegen op hol om te voorkomen dat er "een wak gehakt zou worden in hun vlies der maagdelijkheid". Met als gevolg dat iedereen als een idioot de winkels in moesten duiken om niet bedolven te worden onder de kudde op hol geslagen koeien.
Dussss, het leven blijft bijzonderrr
Een hele dikke knuffel en geniet van de sneeuw! Ik kan me echt niet voorstellen dat het zo koud is bij jullie!!!
Sterkte :P
xxx jelmer
Dussss, het leven blijft bijzonderrr
Sterkte :P
xxx jelmer
27 Maart 2008 - 08:25
Petra En Raymond:
Je hebt wel een Witte Pasen gemist. Maar jou verhalen klinken nog steeds goed!
KUS uit Oegstgeest -
27 Maart 2008 - 11:57
Nel:
Hoi Jelmer,
Nou ik ben blij weer wat van je te horen!!! Wat maak jij toch bijzondere dingen mee. Geniet op afstand mee.
Dikke kus -
27 Maart 2008 - 14:56
Sabine:
Hey stuk!
We missen je hier! Wel blij dat je weer verder kunt met avontuur, en gelukkig is het nog niet zo ontzettend warm. Iedereen hier mist je ontzettend, een paar heren waren zelfs zwaar telleurgesteld dat ze je niet dag konden zeggen en van iedereen hier moet je een dikke knuffel (houd je nog tegoed!) Het was ontzettend fijn dat je er was. Vandaag laatste meetdag gehad, ging goed, niet zoveel als vorige week. Spreek je snel weer, heel veel liefs en een knuffel,
Sabine -
27 Maart 2008 - 17:43
Gerrit:
hey kerel
mooi dat je het na je zin hebt gehad bij je vrienden(vriendinnen)
maar je moet meer op de natuur letten
daarmee bedoel ik die stier mee
de rest mag je zelf invullen
vermaak je
groet ons -
27 Maart 2008 - 19:27
Hilde:
Lieve Jelmer,
eindelijk heb ik even de tijd kunnen nemen om je verhalen te lezen. Heerlijk om op deze manier even met je mee te reizen. Geniet van alle bijzondere momenten en neem vooral je tijd.(dingen gaan hier nl. zo snel!!) Als je weer in NL bent gaan we foto's uitwisselen! Ik heb daar nu al zin in!
Liefsss Hilde -
27 Maart 2008 - 20:34
Bertus Alias Brecht:
Hé mede-exparadijsbewoner!
Fijn om weer eens wat van je te horen.
Ik vind de foto's waar jij op staat nog steeds het leukste om te bekijken. Want daarbij zie ik tenminste een klein beetje hoe je je voelt! (en hoe je baard staat ;))
Liefs -
29 Maart 2008 - 11:17
Gerard (LIsse ):
Ik blijf jaloers !!
Over twee weekjes gaan we je ouders weer troosten !!!! Heel, heel veel geluk, geen lekke banden, veel zien.....
Groetjes -
30 Maart 2008 - 10:35
Willem En Alie:
Ha die fietser.
Alles kits?
hier gaat het zijn gangetje.
veel regen, weinig zonneschijn, dat mis ik toch wel een beetje.
Fijn om je verhalen te lezen en zo mee te mogen genieten van alles.
Een goede voortzetting van de reis.
Blijf genieten en voelen.
Knuffel van ons